Миле Милошевић Блог

о политици у Србији и сродном

(објављено 26. 04. 2023.)

Америчка Амбасада у Приштини потпуно одсечена од стварности и предвидивих импликација каже да су избори у српским општинама на Косову и Метохији успели и поред на прсте руке кора Амбасаде пребројивог учешћа Срба. Чему се придружује ЕУ са својом већинском одлуком о прихватању у сваком погледу провизоријума Косове у своје редове, насилно му пружајући назови легалитет и легитимитет иако је овај део Србије још увек под режимом УН резолуције 1244. Тако да се сви учесници заједно сврставају истовремено у мајсторе за демолирање, пародију и оно једино што може исходити трагедију. Па би сад такви да воде цели свет? Хвала лепо. Док нас професор Бешлић поново жели сврстати међу њих, опет због фармерки, које може купити и у Вијетнаму. Не мора више Нишлија у Трст.

ЗСО

Па шта ЗСО данас може бити? Кратко одговорено, очито ништа. Будући да су скоро сви прерогативи и институције Државе Србије за ових задњих 10 година од Бриселског споразума збрисани са Косова и Метохије, а државни прерогативи Косове изгледа вучићевском генијалношћу ојачани, управо са свим предатим прерогативима српске државности (од границе до телефонског броја). При чему не само њих, него разних архива, од земљишних књига па надаље, имовине, разних институција, посебно ЕПСа, као и осталих привредних друштва у очигледној јединственој пљачки и демолирању једне државе какву модерна историја не познаје. Уз да је посебно Север Косова и Метохије темељно уништен са појавом А Вучића поново у власти, на коме је упркос НАТО агресије и Шиптарских хорди 1999. опстало присуство Државе Србије и њен народ. Довољно државно, да од НАТО свесрдно и преко границе било каквог познатог права подржане сепаратистичко – терористичке групе наркомафије Албанаца нису годинама могле ући, а данас су терористи подигли стражарнице у општој перверзији и претворили Север у највећи концлогор икад само за Србе. Тако да је питање колико ће Срби још преживети, кад Албанци сад пуцају на њих из пуке обести као на глинене голубове, а колективни их Запад награђује на сваком кораку легализацијом и легитимизацијом. Као што избезумљени Н1 халуцинира по задатку да нас ЕУ кажњава због Руса и како онда ти људи са Н1 сами себи не изгледају смешно. Док само Америка и ЕУ коначно заокружују посао започет пре 25 година што им је директно, овај задњи печат на овој ствари омогућио поново Вучић учешћем у Охридском циркусу („нисам потписао”, али сам прихватио и извршавам, и извршио је).

Значи ЗСО у оваквој реалности може бити ништа или једва нешто, али на кратко док последњи Срби сами или не буду побијени или не побегну. За можда годину, две до три. Зависи шта НАТО, Америка пропишу као куру за Србе, док има ко овде међу Србима да им помогне (најмање три политичке алтернативе). Можда падне и нека епидемија са великом смртношћу само за Србе (као што су шиптарске девојчице биле наводно троване у српским школама на некада Косову и Метохији, само што ова има да буде заистински мртвачки озбиљна, а не хистерија шипарица за сликање на медијима без и једног мртваца, него само пародија медијалних пара-светова: ревија политичке хистерије).

У сваком случај ЗСО неће бити у саставу Србије. И док је буде било. Захваљујући још Бриселским споразумима Дачића и Вучића. Само што је то сад нормално за велики део чланова СПС и СНС, а двојац лидера одувек, као што сам тад још писао да се Вучић чуди што га прогањају: „Као кад би лопов опљачкао златару, очекујући да то сутра неће бити прекршај по неком новом закону, па се чуди што га вијају нарогушени полицајци са пиштољима“i . Па је изгледа „лопов“ био сасвим у праву. “Видовит” као и у много чему другом. Утолико потврђујући да ни у Србији није само он одговоран, након оволиких година без институционалне реакције, него многе судије,медији, полиција, војници, политичари. Сви они који су омогућили да безакоње и насиље постану законитост и у интересу лопова, а сад хероја многих. Претварајући нас заправо све коначно у народ без и мало властите животне мудрости, а онда и будућности, кад се више ни на народном нивоу нигде, ни на небу, ни на земљи поредак не препознаје, а код нас без тога, као и код многих других народа, ни институције не могу знати за закон како се то каже, да се људи „боје државе“ и у институцијама. Данас, поновићу се као и неколико задњих година: у Србији зло нема чега да се боји. Како би?

Репресалије над Србима на КиМ у будућности Косове

Терор над Србима на КиМ је непрестан од НАТО окупације. Још увек су ми слике покојнога Митрополита Амфилохија пред очима како голим рукама из потока вади тела побијених Срба у оним првим данима окупације – добро је да тај снимак постоји и треба га са времена на време пуштати, да свако од нас провери колико је још човек, јер се годинама наши медији, а онда и јавност, институције труде да забораве колики се зулум врши над Србима. Стални и различит.

Док нам „Жене у црном“ и слични марширају у заштити Југоусташлука, а гендеристички активисти због хистерије али и хонорара уз медијски хор, Срби на КиМ су тек брзо заборавне кратке вести на нивоу црне хронике и на епс-овом РТС-у, а не национална питања. Нема одијума јавности. Нема научних радова, него разне штеточине за нешто новца од грантова шире небулозу од помирења и то по Београду док „хумани“ Албанци пуцају на децу са бадњаком, возаче. Никад одживотињени дивљају и бивају са запада награђени.

Шта онда Србе чека у овој блиској будућности што се насиља тиче сад кад је ЕУ легализовао Албанску сецесију уз без сумње Вучићеву помоћ? Па очито је могу само да очекују терор и његово убрзање. То је ионако био све време једини стални вектор, а само се овај превиђа у свим медијским представљањима, документима, преговорима. Зато Срби могу једино даље да страдају, како је стварност забрањена, јер је важније реализовати Амерички-ЕУ НАТО пројекат претварања окупације у трајни посед.

Уз то се итекако зна ко је од Срба највише одговоран за њихову несрећу, а то што се прси како ће да их он једном брани, па да неће то са Мекларенима и Ламборџинијима, јер једино то има. То је само његово. Док ти „возачи“ и кад би он преваривши се хтео да се упути на КиМ, сигурно је да ти неће кренути за њим. Док оне бабе и деде пред тевеима који га воле више од властитог потомства тешко да могу – иначе то би била у аналима прва старачка војска. Док праве војске нема осим оне за сликање, а полиција зна само за своју личну корист и по потреби је таман сама толико храбра и решена да у гомили млати голоруке суграђане, кад се нису усудили ономад ни ноћне батинаше у Савамали да зауставе (ваљаних су се полицајаца очито давно ратосиљали, док код осталих понос бљесне тек у дерту, јер би рађе да им љубавнице лупају мерцедесе, боље је да се има, и ко да им приговори макар за овог стања ствари какво је у Србија).

Држава Србија – угрожена држава

Основна је чињеница, да би се одцепило Косово и Метохија од Србије, морала је и Држава Србија изнутра да буде уништена. Да се сама сведе на провизоријум и ту је поред несхваћеног процеса транзиције (економски, политички, културно, па и цивилизацијски), улогу одиграо СНС, СПС темељном лумпенпролетеризацијом друштва (то је оно на шта су данас Срби наведени, а не оно што се Ђирјаковићу причињива као искорак у стварни „народни српски дух“). Како је тек из потпуног провизоријума било могуће „добровољно извући“ КиМ. Зато се ни „двор режима“ није могао бавити цивилизовањем и фигурацијом људи на почетку новог капиталистичког система водећи рачуна о држави и народу, него управо по цену народа и државе бавио се периферизацијом и провинцијализацијом народа и државе, док је сам постао брлог безакоња, а кад треба и терора, од политички вербалног, медијалног до физичког са летвама као у Шапцу. То је била цена – услов да би се КиМ предао Америци и ЕУ.

Зато не треба ни да чуди што немамо суверенитет, али ни никакве културне, цивилизацијске ни економске способности више (Г2.), док су политичке и медијске ограничене на потпуни провинцијализам неуспешних призива имитација које треба као мајмуни да научимо у општем карневалу медијских пара-светова и како ове оцењују стварност својим привидима. СНС лумпенпролетеризација је одрадила своје након ДС-овске егзистенцијалне импотенције пред транзицијом која се свела на лоповлук и глупост, а у слободном паду само је могло наследити горе: тупост, безгранична криминализација и коначно историјско уништење Државе Србије које су извели СНС и СПС. Зато нико не спомиње Коштуницу а и кад без разумевања – он и његов кратки период мучних покушаја се прескаче. Посебно како је одбио да преда КиМ, искључи ММФ и препознао је да мора да се на другим основама гради сарадња са ЕУ (јер неће да нас приме као Државу – што је Н1 било смешно, за Динкића је био луд, а за Тадића и велики део народа изгледа недорастао у њиховој површности), а не да нам они раде на претварању Србије у провизоријум и јел да „бабиче“ добровољно извлачење КиМ из састава Србије, по цену слома Србије, што ни нејаки Тадић није прихватио, али јесу СПС и СНС са својим лидерима и руљом (и власника бурдеља који би да секу политичке противнике).

Тако да је цена поклањања КиМ Американцима и ЕУ, претварање и Србије у провизоријум и то је оно што свима мора коначно постати јасно. Значи није само губитак Косова и Метохије у питању. При чему које и какве државности може остати провизоријуму каква је данас ова Србија велико је питање. Утолико једино је сигурно да су СНС и СПС постали мајстори за демолирање, пародију и трагедију и у томе јесу једино стигли ЕУ, али само на нашу штету.

Његово треће пресвлачење и краљ је го

Литијумске концесије странцима је изгледа чувао за резерву, за његово ново, треће пресвлачење и оснивања покрета Вучића и Крстића (Бокан, Марић, Шешељ млађи и старији…?), али изгледа да су му пријатељи пожурили са изборима на Северу КиМ, да од ЗСО не остане ништа, и у ЕУ, да Косове уврсте у државе, па се и Вучић изгледа стварно љути јер су га пријатељи из Квинте отписали. Решиће Литијум са примера Зораном у неком новом пакету. Мало је то да би њега чували, заситили су се, а и завршио је што треба. Лоших је слугу свуда увек колико се хоће. Па му је карта изгледа потрошена. А и он ће убрзо да схвати, да не може ништа, ако је некад и могао – сад може соли на реп да им стави. Па и нису њега зато бирали што може. Те му не дају нови, трећи живот како се вероватно договарао. Може им се, то је све. Довољно је и зарадио, да има шта да изгуби. Па је и овај „краљ“ за њих го, па кад схвати, и он и његови.

Утолико је и Вук Јеремић у праву: 1) трк у УН да се да изјава о целовитости Србије, 2) референдум о француско – немачком плану у Србији (при чему сам склонији да верујем како је Ивошевићii у праву и да референдум има основа и не може се оспорити). Као и да Србија формално распише своје изборе на Северу КиМ, али коначно раскрсти са бедним наслеђем, посебно задњих 10 година, интензивном подршком националним стрнакама: НДСС, Покс, Дверима и Заветницима који некалкулишу са народом и српском државом, ради својих личних интереса, или, и у схизофреном договору са деценијама осведоченим непријатељима Срба и наше државности. Иначе, такви разни сарадници или агенти непријатеља не ретко су врло утицајни политичари, али и тихи упосленици у институцијама, те медијски произвођачи вести и други заговарачи – тзв дискурзивни агенти, који сви по сили прилика ради своје “реалистичности” упорно дегенеришу сваку стварност као такву, до тачке да је нема. Колико је све то неприродно, очито је ако оригинално по Т1. имају само ослонац у 6% становника Србије, што се деценијама не мења, али и очито имају у сваком погледу несразмерни удео моћи у друштву и држави (иако нису ни најобразованији, нити било шта друго вредно помена Т1), па је самим тим очигледно да стално добијају велику помоћ са стране, а што говори и колико смо суверенитета изгубили као држава кад је та помоћ дозвољена, и појединачно као грађани кад такви могу да нас замајавају (изван било каквог демократског обзира тероришу својим наративима и поступцима, као Шормаз преко Данас својом несувислом изјавом како Срби дивно живе на југу КиМ, или, док остали из Данас много југоусташки брину о свима другим, а тад само саморазумљиво не и о Србима у својим настраним аргументацијама). Па опет нису били довољни, него су зато и посао око прикривеног, наводно (терором) добровољног уступања КиМ НАТО окупатору по цену претварања и Државе Србије у провизоријум морали да одраде СПС и СНС са лумпенпролетеризацијом великог дела Срба (довољно је погледати забаву и замајавање које се преко Пинка и сличних Србима нуди – и то је део тога у стварању суманутог амбијета као обичности у којој Вучић може бити њихов митски херој).

i https://milemilosevicblog.rs/mile-milosevic-veleizdaja-ili-sta-da-se-radi/

ii http://www.nspm.rs/hronika/zoran-ivosevic-kosovo-i-metohija-referendum-i-ustavni-sud.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *