Миле Милошевић Блог

о политици у Србији и сродном

(објављено 28. 03. 2024.)

Одмазда и неизвесност

Убилачка жгадија је нема сумње превише добро знала шта ради, утренирано се формарцијски кретала и извршавала без оклевања своје задатке убијања, клања и онолико стручног паљења да се кров над двораном урушио. Што је све много више него што један фризер може да замисли. Да ако су случајно окупљени упамте шта треба да раде без дугог стручног вођења и тренирања, да не изгубе фокус, не поремете им живци од лица људи и деце које у свом одвратном пиру остављају иза себе. Као што о тренутку извршења сигурно они нису одлучивали – превише је добро темпиран да би то могле и неке барабе из ИСИС-а колико год рекламирали за себе крвопролиће.

Превише добро изабрани тренутак не говори само о туђем рукопису, него и одлично вођеној организацији која може да бира тренутак а не туристима терористима који искористе одмах свој могући тренутак, како им се у супротном сваким даном повећавају шансе да буду откривени. У то нема никакве сумње како је цео догађај планиран да поремети више него успешно завршене председничке изборе са свим постигнутим циљевима у интересу Русије. По томе је то одвећ очигледно терористички чин огавно – срамне одмазде, оних који још желе да су господари света, а више нису, али не могу да истрпе своју коначност у немоћи и желе да казне Русију, оним још што могу. Да посеју неизвесност о којој они одлучују, а ова се очито још само своди на тероризам и лажи у које пре свега само они верују и нешто њихових адвокатских агената који истрајавају у служби стихији.

Иначе, сваком од убица је требало одсећи по уво да макар физички осећају делић бола који су они толикима нанели и као поуку да ће сваки следећи извршилац терора у Русији сам се сусрести са личним, непосредним болом јер другачије не разумеју шта раде, у дугом испаштању које је тек пред њима. Добро би било да и организаторе и наручиоце сустигне макар једнака поука. Да буду обележени. Док, сад макар знају шта их чека где год се крили.

Западна шема мишљења

Код нас данима, па чак и на Ђирилици, и НСПМ, а не само на Н1 или Нова С, посебно кроз уста Срба из Хрватске који иначе нису низашта (у политичком смислу), како је вековна тежња за ослобађањем муслимана у Русији којих има 14 милиона или 10% становника Русије, чиме искључиво понављају као папагаји сасвим глупи наратив западних кухиња. Тако, уместо да сагледавају кроз западњачки упаковани дурбин, нек погледају колико је то различитих народа, који једва прелазе 0,35% у просеку, па како мисле да их уједине? Да ли то исто очекују од хришћана, кад су тако паметни? Или је то нешто друго, па тим правдају своје будалаштине. Уосталом нека погледају карту Британије по окрузима, биће да је тамо више муслимана и тек ће их бити по пројекцијама за 2050. У Лондону су странци већ доминантни, па је и такав градоначелник други мандат, а премијер засад, Индус из породице доказаних британских колонијалних службеника из Африке, који су оданде истерани као штеточине? Зато је и Брегзит заправо реализован.

Исто, као што је аргументација која пореди Русију 90-их и данас бесмислена. Данашња Русија је у успону и мало ко то може да заустави и односи у друштву су другачији. Беда има свој свет, а ова сад и будућа Русија свој свет, далеко уређенији и мање нагонски и авантуристички. Пре свега није могуће користити сумануте ирационалне наративе (фрагментарне свести) на које је Запад навикао, као што за нас продаје уредник „Јерусалим поста“ поредећи бесмислено очити „техногеноцид“ који они примењују у Гази са догађајима у Србији и НАТО окупацијом КиМ која је део Србије. Они деценијама предано уништавају Палестинце и отимају њихове територије, а ми смо Шиптарима, који су искључиво национална мањина (није ово Албанија) подизали школе и универзитет, док су они нама рушили вековима старе манастире и цркве, и тихо деценијама, а онда терористички прогонили Србе због комунистичког режима југоусташких позиција према Србима, транжирајући Србе и у трговини органима, све под Кушнером и сличним намесницима. Уосталом Јевреји нису одвећ љубазан народ, чему још сведоче Библијске легенде, а за своје губитке треба искључиво да се обрате „пријатељима“ Немцима и њиховој индустрији смрти, као и Англосаксонцима који су толерисали ову праксу правећи се невешти (вероватно се зна ко је све имао акције у БАСЕФ-у као лиферанту смртоносног гаса). Значи, не свету. Свет они ничим добрим нису задужили, само оним што могу да наплате. Нису по добру познати, пре као трговци робљем са Крима.

Коначно треће, чега јасно нема у теорији, Русија јесте империја, али није колонијална империја, него „просторни фактор“ који обједињује – „родина“ како они то кажу, иначе да су као Англи ти више мали народи не би постојали, већ би били побијени и у резерватима као у Америци. Русија као држава на толико огромном простору, мале насељености и самим тим изложености тих малих народа неспособних за самостални развој чува, који објективно једино и могу да опстану уливени све са њиховим специфичностима у заједницу опстанка и постојања кроз руски свет. Иначе да им каквим невероватним стицајем дођу ови са запада све би их избрисали уз неколико испразних речи из празне фрагментарне свести, као што то покварено брља уредник Јерусалим поста своју наводну истину, која само саблажњава бескрајним лажима и бесконачним глупостима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *