Миле Милошевић Блог

о политици у Србији и сродном

(објављено 10. 03. 2023.)

Помахнитале удворице из правосуђа прво да пусте са робије Златановића и Кнежевића због наводног вербалног деликта, а онда да казне све извршиоце и помагаче у овој афери. Као што су се у безакоњу и безумљу са тим сврстали уз шиптарски башибозук који себе жели чудесно да доживи као судство одлуком да покушај убиства и рањавања српских дечака, још биће од стране службеног лица, квалификују као изазивање опште опасности (јер су Срби ваздух, а шта ће тек бити кад им се уступи држава, вероватно ђубриво за њиве како нам стављају до знања). Чиме потврђују да ни не могу бити држава ни у ком смислу, иако би неки неодговорни људи из света то да им омогуће, али и са наше већ увелико тугаљиве стране, и то учестало по српским медијима и међу посланицима у Скупштини Републике Србије. Док наше судство са срамним хапшењем Златановића и Кнежевића, судским поступком, само потврђује да са овим режимом и ми сами јесмо све мање држава.

Код Марића иначе свашта долази, од превараната, видара, гатара, лоповчина, воли овај да је живописно, али сад се са шареном појавом највише налик филмском трговачком путнику финог женског веша, изгледа прерушен, обрео ни мање него сам господар двора режима, како му је помало дојадила улога председника, изиграо се, па жели изгледа да поручи како он није тај, а више га изгледа ни не занима да буде кошаркашки тренер, него би да је и нешто треће у већ предугој кризи својих средњих година. Људски је имати такве слабости кад се пређе наводно предвиђена половина живота, па се човек сам погуби и изнова жени, прави децу и све остало (скорије му је био рођендан како нас је изволео обавестити, па се изнова изгледа пресабирао). Онда је код Марића покушао да нам нешто поново каже, као неки макар наизглед нови он, али сумњам да га је много и од његових слушало. Него ако је и ко и остао на том каналу, то могу бити све више само докони старци који ионако лоше чују или они који су одувек тупи толико да ништа не разумеју, па воле било какав звук телевизора. Али за сваки случај првима је понудио 3 гроша крајем године за КиМ до кад би овај посао изгледа требало да се доврши, док они ионако само мисле како још неки дан да међу живим саставе (а и то је дуго као своју тактику најављивао, да се са сићом народ купи, макар неки, и медији су по ко зна који пут изнова пренели у својим насловима – што још и читам), а сад кума сигурно неће јавно да вади од суђења што му је осетљив гас на брзој машини, шта ће јадан, уместо да тера нешто половно, па да трокира, има на поклон чудо које скаче како се гас пипне, па гази Мишко пролазнике. То ти је Србијица, безумна лутрија, земља могућности ево већ 30 година и што је мање има то је изгледа више наопаких могућности. Само ми није јасно како су то претежно бахате накараде које их остварују, па човек не може ни да буде завидан како иначе доликује (и сама модерна препоручује као најбољу мотивацију за сваког ко жели да је у току и да се сам модернизује).

Нико овде ништа више не може да исправи, и зато једино остаје да се изађе на улице у свим градовима Србије и то на датум позива 4 странке, како би се поручило, да више А Вучић о КиМ не може ни са ким да разговара, а тек не да преговара. Будући да је суверенитет код народа, био и остао, иако би господар двора режима, да је суверенитет само његов и недељив са тим истим народом од којих је 80% по свим јавномњенским истраживањима против предаје КиМ. Како би сама држава Србија опстала и ми са њом, јер без тога немамо много изгледа.

Заклетва

Адвокат Томановић је више од других у праву, шта год да је А Вучић прихватио, на било који начин, или, да је тако схваћен, док то не учини држава и грађани чији је суверенитет, државу не обавезује. Па је важно са овом шарадом што пре да се прекине, јер се сама шарада ни мало не разликује од оне са којом је А Вучић збрисао српске институције и безбедносне структуре са севера КиМ у предходним споразумевањима у Бриселу пре 10 година и Вашингтону, тако доводећи до овог данас. Иако исти одбија да призна да је он највише одговоран што је и на ову сад децу пуцано и што је од севера КиМ направљен са подизањем шиптарских стражарница концлогор за Србе. То јесте његов учинак, као и за Газиводе и све остало.

Исто као што адвокат Томановић са правом ставља тежиште на председничку Заклетву Вучића, док његове учене колеге професори права, а изгледа биће само преучени, не виде у њој потпун спој права и политике, него само тек онако политику без других обавеза, осим изгледа избора. Колико јесте без обавеза и без политичких и правних последица, могли су да се обавесте да је примера Барак Обама морао да понови своје читање заклетве накнадно, јер је имао грешку при првом полагању, па се очигледно сматра да таква не важи. Толико, колико је заклетва пуко иди ми дођи ми политички чин, а не темељан однос човека и поверених високих звања у држави, те биће његове не само политичке него, правне и најшире људске одговорности. Тим више што то важи за ову највишу председничку заклетву, онда важи и за све оне ниже по рангу. Док год је друштво уређено, а не дивљина чему изгледа наши преучени правници очито сами теже кад је у питању Држава Србија. Него Вучића Заклетва више обавезује него и једна реч било коме или потпис било кад, било где, посебно како се жали да је стално под притиском што и те Бечке конвенције препознају, док га супротна страна и њихови дискурзивни и адвокатски агенти у том не демантују. Као што би и Масони требало да обуздају апетите појединих из братства који тек претерано раде против Србије на штету свих. Али изговора никад доста, само је много мало достојанства и одговорности са овим режимом, као и већином изгледа некаквих ЕУ патриота међу Србима (иако оберучке сами клизају из дегенерисаног југословенства у југоусташлук и њему урођену еденску српску кривицу, па је баш угодно Србима укидати права и таманити их, сродно са оном прошлом југокомунистичком и усташком, али и посебно у сталном страху да се не повратимо па не вратимо, можда и уз неку сад је већ ред каматицу, уместо што нас Вучић са ЕУ замајава).

Ништа друго А Вучић не планира ни са својим новим покретом, него да замајава, али сад своје властито чланство и збуњене симпатизере. Мора да направи и места за нове, доказане на услузи појединце, а већ има превише генерала. Па је тек пародичне природе његов наводни покрет. Треба деградирати многе, јер су многи нови осетили сласт милост због својих услуга двору режима, и спремни су још да гризу по сваку цену па и људског меса, па нема места за минули рад. Ништа ново иначе за странке, да се гуше у прождрљивости, па онда крене живахно прелетање. А алтернатива је направљена у лику ССП-а, ПСГ-а и сличних ЕУ хибрида. Те је пројект покрета направљен да се приме нови заслужни, а многи стари мајстори игре прелете у ССП, јер ови немају никакве шансе на изборима, нити знају како се избори раде. Док је граница у парламенту сад и највећем слепцу јасна, ко је заправо са режимом и колективним западом у њиховом пројекту растурања Државе Србије, а ко је против.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *