Миле Милошевић Блог

о политици у Србији и сродном

(објављено 11. 12. 2022.)

Кад прочитам како поново Н1 извештава о догађајима са Косова и Метохије, а потом коментаре, једино се закључује да се већина самопрепоручује да оде тамо и за Шиптаре ратује против Срба. Заједно, да у вечној трагедији малтретирају оца и сина, ако могу бацају стално изнова у јарак, као у овој зимској вечери 10. децембра на неком од путева на Косову и Метохији који су поново као разбоjници опсели осиони Шиптари. Ситно пакосно их изувају, понижавају и млате, гурају им главе у блато јарка, јер то и тако личи на уобичајену коментаторску „армаду“ Н1. Тако би и они стално, да штипају да се не види, у својој гомили маргиналаца, иначе би могли да надрљају на светлу. То знају. Н1 и даље не уме да извештава, па и ако се извештаји раде са темплатом, за њих је проблем кад ставе Куртија и сличне да додају „привремене институције“, као и ону јуначина Бориса и Борка звездицу (*) уз опис у фусноти за Косово и Метохију, али зато кад Србин трпи ту је у темплату увек „наводно“ може бити и не мора, јер за њих уопште није важно. Отуд упорно збуњују своју верну публику преварама, али које овима ментално пријају, како им пружа прилику да се у својој нискости наслађују. Зато Н1, као ни Нова не могу бити национални медиј (као ни многи који јесу, као РТС, али то ништа не мења њихов ранг). Уосталом, да нас случајно „истинито и правовремено“ не информишу? Па они су ту да уједају Србе и режим, сваки на свој начин и блате државу домаћина. Те им је утолико СББ кабл довољан, да се чује по нешто што режим крије, као и како непријатељи образлажу шта нам спремају, вредно ширећи њихове „лажне вести“ и пр акције. И то је добро и због њих, јер би са растом гледалишта, много се лакше нашао неко са слабим живцима који би пожелео нешто више од само да се насмеје.

Као што ни Милош Јовановић није погрешио говорећи о проституцији као таквој, па ни кад је реч о Н1, јер за њих кад је у питању сарадња са Кином реч је о „малигној“ зависности, а са ЕУ, е то је за њих друго, због чега се чак треба пружити са све четири, и репом махати. Него што је био личан, иако се одмах оградио и накнадно извинио, док је Н1 само показао свој малограђански капацитет увређености и комплекс кривице који је потпуно оправдан. Милош је грешио што је пред собом имао службеницу, као на шалтеру у „Водоводу и Канализацији“, Дахау, којој је требало да пружи одговор на несувисло питање, а не личност којој је покушао пластично да опише како је претерала са наративним бесмислицама. Као што нису свакако ни личности оне неке другарице из какве „новинарске удруге“ које су се нешто забринуле за осетљив положај проститутки, и политиканска братија коју је Н1 наводио у своју одавно неостваривој одбрани. Те ћу га ја лично подржавати и као председника моје странке и даље, ништа мање, вероватно и више због његове сократовске наивности да у свакој прилици комуницира са свима као са личностима.

Што се Косова и Метохије тиче, садашњег председника Александра Вучића сам упозорио 2013. непозван да је он сам лично преузео одговорност за сваки српски живот кад је учествовао у потписивању онаквог Бриселског споразума. Пошто се једино из њега могло и тад очекивати да ће доћи овакви дани. Тај текст се још по негде може наћи на интернету (онда сам га писао за Нови Стандард, али тамо га и одавно нема). Па је сад ово само на њему.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *